Wat doen wij?

 

Elke maand organiseert de 60+ Soos Passewaaij tal van leuke activiteiten. Eigenlijk kunt u elke dag van de week bij ons terecht voor een activiteit. Er zijn een themamiddag, een ontmoetingssoos, een inloopbridge-ochtend, koersbal,  een fietsclub, Samen Eten, 60+ en Fit en een beweegtuin. Kijk eens in het menu onder 'Activiteiten' 

 

Over 60+Soos Passewaaij

 

Het eerste initiatief tot oprichting van een 60+ Soos in Passewaaij kwam in 2012 van Mozaïek. Momenteel is er een levendige 60+ Soos in Passewaaij met vele activiteiten. Dankzij de organisatorische inzet van Petra Werkman, Annet Renniers, Ineke Venemans, Leni Groenenboom en Ine Dingemans en de hulp van andere vrijwilligers gaan we het hele jaar door, ook in de vakantieperiodes. De soos heeft haar ruimte in het gebouw van de wijkvereniging Passewaaij, aan het Koerierspad 3 in Tiel.

Contact?

 

Als je meer wilt weten over onze activiteiten of als je zomaar een vraag hebt.  Je kunt ons bellen of e-mailen.

​TELEFOON:

06-8392 2001

​​

E-MAIL

60plussoospassewaaij@gmail.com 

THEMAMIDDAG: lezing: Markante Vrouwen in de Betuwe  

Vrijdag 6 maart van 14-16 uur

Een lezing door mw. drs.Sylvia Dumont van Regionaal Archief Rivierenland. Zij vertelt over de boeiende levens van verschillende vrouwen uit de Betuwe, in chronologische volgorde. Het geheel wordt ondersteund door een power-point presentatie..

Deelname 2 euro, inclusief koffie en thee. 

Stoelyoga - wekelijks op vrijdagmorgen 

Vrijdag 14, 21, 28 februari  10 - 11 uur

Honorée van Looveren zal na een succesvolle workshop bij voldoende interesse starten met een wekelijks uurtje stoelyoga. Heeft u interesse kom dan eens binnenlopen, trek gemakkelijke kleding aan en doe mee. U betaalt per keer.  Kosten euro 3,50  

Ontmoetingsmiddag elke vrijdag behalve de 1e vrijdag vd maand

Vrijdag 14, 21 en 28 februari van 14-16 uur

Elke vrijdagmiddag is er bij ons een ontmoetingsmiddag. We beginnen met gezellig samen koffie/thee drinken en wat gezellig praten met elkaar. Maar er is daarna nog volop tijd om gezellig met een ander een spelletje te doen. Net wat u leuk vindt. U kunt o.a. kaarten, sjoelen, rummikub of triominos spelen, en we hebben nog meer in de kast. Blijf niet alleen thuiszitten maar kom eens gezellig binnenlopen. Deelname 2 euro incl. koffie en thee. 

Uitleg over de mobiele telefoon

Vrijdag 14, 28 februari en 13 maart van 15-16 uur

Op bovengenoemde data komen er enkele studentes van het ROC bij ons in de ontmoetingsmiddag. U kunt aan hun al uw vragen stellen aangaande het omgaan met uw mobiele telefoon. Een mobiele telefoon is tegenwoordig bijna een volledige computer. En dat is best ingewikkeld. Daarom: Geen vraag is te gek. Deelname 2 euro incl. koffie en thee. 

Zentangle tekenen 

Vrijdag  21 februari van 15-16 uur

Annet zal voortaan 1x per maand aanwezig zijn op de ontmoetingsmiddag om met geïnteresseerden  bezig te zijn met zentangles tekenen. Elke les leert u een nieuw tekenpatroon, kunt u lekker met anderen samen tekenen. U oefent, leert van elkaar, en bent lekker een uurtje ontspannen bezig. Deelname 2 euro.. 

AANDACHTSPUNT: 
 
EENZAAMHEID:
Niemand vindt het leuk alleen te zijn.  Vraag eens iemand die vaak alleen is om met u mee te gaan naar een van onze activiteiten of nodig hem of haar eens uit voor een kopje koffie of thee. Ieder mens heeft op z'n tijd een beetje aandacht nodig.  Laten we wat betekenen voor elkaar. 
 
Voortaan extra in de tweede ontmoetingsmiddag:  ZENTANGLE  tekenen.
Kom gewoon eens meedoen, het is heel eenvoudig en heel ontspannend. In februari en maar op de 3e vrijdagmiddag van de maand van 15-16 uur. 
In april de 2e vrijdagmiddag van de maand van 15-16 uur. Toegang 2 euro. 
Voorlichting over het omgaan met uw mobiele telefoon. Neem uw eigen goed opgeladen mobieltje mee en sluit aan op 14, 28 februari of 13 maart. Studentes helpen u bij al uw vragen.  
STMR: cursus TRAIN JE BREIN
4 bijeenkomsten van anderhalf uur aan de slag om uw geheugen en concentratievermogen te verbeteren. Kosten 79 euro
25 maart, 1, 8 en 15 april.
Info en aanmelden kan op 
tel. 0900-8433 keuze 2 of mail naar: ledenservice@stmr.nl 

Boekenpunt Passewaaij - open op vrijdag behalve de 1e vrijdag

Vrijdag 14, 21 en 28 februari van 14-16 uur

Het boekenpunt is gratis. U kunt bij ons binnenlopen en snuffelen in de boekenkast. Er liggen boeken en tijdschriften. U kunt het boek of tijdschrift van uw keuze gratis meenemen. Na lezing brengt u het retour of geeft het door. U kunt ook eigen overtollige boeken en tijdschriften bij ons kwijt. Zo gunt u ze een langer en duurzamer bestaan.  

Samen ETEN voor 60+

Vrijdag  21 februari 17-19 uur

Een fijne gezellige maaltijd, iedere maand weer. Een gezond menu bereid met verse ingrediënten en een verrassingsdessert.  En natuurlijk met z'n allen gezellig bij elkaar. Een glaasje wijn, bier of fris kan bij ons ook bij de maaltijd. Komt u ook??  
Opgeven kan tot de dinsdag voorafgaand aan de maaltijd (18 februari) uiterlijk 12 uur bij Ine tel. 0344 613633.
Deelname aan de maaltijd is 9 euro p.p. 

Inloop BRIDGE 

Dinsdag  4, 11, 18 en 25 februari van 10-12.30 uur 

 

Elke dinsdagmorgen bent u welkom. Iedereen die van bridgen houdt en boven 60+ is, alleenstaand of met een bridgepartner kan bij ons komen bridgen. Om half 10 gaat de deur los voor inschrijving en indeling en om  10 uur gaan we spelen (met een pauze) tot 12.30 uur. Komt u ook, het is altijd heel gezellig.  

Deelname 2 euro per keer. incl. koffie en thee.

KOERSBAL 

Elke woensdagmorgen  5, 12, 19 en 26 februari  

van 9.30 tot 11.30 uur 

Er wordt gespeeld met bruine en zwarte ballen op twee groene banen en de kleine jack speelt de hoofdrol.  Een leuke en uitdagende sport èn veel gezelligheid. Deelname incl. koffie of thee 2 euro p.p. Informatie bij Karin tel. 0344 614286.

Samen FIETSEN 60+

Donderdag : elke tweede donderdag v.d. maand van april t/m oktober  

Op donderdag 9 april staat de eerste fietstocht weer op de agenda. We vertrekken om 10.30 vanaf het wijkgebouw Passewaaij voor een mooie fietstocht door Rivierenland. De eerste keer fietsen we plm. 25 km om er weer even in te komen. O.l.v. Annet Renniers en Thera Detmar. Deelname gratis, aanmelden gewenst o.v.v. naam en telefoonnummer. 
Informatie en aanmelden via 60plussoospassewaaij@gmail.com of via telefoonnummer 06-83922001. 

© 2015 by 60 plus Soos Passewaaij. Deze site is gemaakt bij Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now